30 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)
4 portsjonit
Lihtsas vegan-pastaroas kohtuvad toitev hummus ja vürtsikas röstitud brokoli. Võid oma elu lihtsamaks teha ja kasutada valmis hummust – nii jõuab brokolipasta taldrikule veelgi kiiremini!
Koostisained (4 portsjonit)
HUMMUS
230 g kikerherneid (konserv)
2 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
1 sl tahiinit
1/2 tl soola
1/2 dl vett
1 küüslauguküüs
RÖSTITUD BROKOLI
600 g brokolit
2 sl oliiviõli
2 tl vürtsköömneid
1/2 tl Cayenne‘i pipart
1/2 tl soola
LISAKS
300 g (täistera)spagette
Valmistamine
Nõruta kikerherned ja kalla saumikseri nõusse või köögikombaini. Lisa sidrunimahl, oliiviõli, tahiini, sool ja vesi. Püreesta. Peenesta küüslauk ja sega hulka.
Loputa brokoli. Lõika õisikud ampstükkideks. Lõika varred õhukesteks viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta oliiviõli, vürtsköömne, Cayenne‘i pipra ja soolaga. Sega maitseained pannilabida abil brokolitükkide hulka. Rösti ahjus ülevalt teisel tasandil 225 kraadi juures 10–15 minutit.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pakendi juhiste järgi. Jäta umbes 1/2 dl keeduvett alles ja siis nõruta pasta. Tee hummus pastakeeduveega vedelamaks ja sega pasta hulka. Sega hulka brokoli.
Soovitus! Tahiini võid soovi korral asendada röstitud seesamiseemnetega.