30 min
5 portsjonit

Kikerherne-püreesupp saab eriti mõnusa maitse, kui kikerherneid eelnevalt maitseainetega röstida. Maitseainete valikut ja kogust saad oma soovi järgi timmida.

Koostisained
Röstitud kikerherned
2 purki (à 400/280 g) kikerherneid
2 sl rapsiõli
1 tl vürtsköömneid
1/2 tl koriandrit
1/2 tl kurkumit
1/2 tl paprikapulbrit
1/2 tl tšillipulbrit
1/2 tl soola

Supipõhi
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 tl rapsiõli
1 purk maisi
5 dl vett
1 köögiviljapuljongi kuubik
500 g purustatud tomatit
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
2 1/2 dl paksemat soja- või kaerajooki

Kaunistuseks
röstitud kikerherned
peterselli
tšillihelbeid

Valmistamine
Reguleeri ahi 225 kraadile. Loputa ja nõruta kikerherned. Sega kausis kokku õli ja maitseained. Lisa kikerherned ja sega hästi läbi. Kalla kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti ahjus 15–20 minutit, aeg-ajalt segades.

Koori ja peenesta sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat ja küüslauku kastrulis õlis, hoolega segades. Lisa nõrutatud mais ning vesi, puljongikuubik, purustatud tomat, sool ja pipar. Hoia 2–3 sl kikerherneid kaunistamiseks, ülejäänud lisa supile. Lase mõni minut keeda.

Surista supp saumikseriga ühtlaseks. Kui soovid, jäta 2 sl taimset „koort“ kaunistuseks alles, ülejäänu lisa supile. Sega ja lase keema tõusta. Maitse ja kui vaja, lisa maitseaineid.

Tõsta supp taldrikutesse ja tee alles hoitud taimsest “koorest“ supi peale pööriseid või lookeid. Puista peale röstitud kikerherneid, peterselli ja tšillihelbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *