50 tükki

Suši on jaapani roog: äädikaga maitsestatud keedetud riis on kas väikeste kuhjadena või vetikalehtedesse keeratud ning sellele on lisatud toorest kala ja köögivilju. Suši juurde pakutakse sojakastet, vasabipastat ja ingverit. Sušipalasid võib süüa sõrmedega või pulkadega. Varu iga sööja jaoks 5–8 sušipala.

Koostisained
1 pakk (u 20 g) merevetikalehti (nori)
500 g suširiisi
7 1/2 dl vett
1 dl riisiveiniäädikat
3/4 dl suhkrut
2 tl soola
250 g värsket lõhefileed
1 kurk
1 avokaado
krõmpsuvat salatit
Lisaks
vasabipastat
sojakastet
suši-ingverit (konserv)

Valmistamine
Keeda riis pakendi juhiste järgi. Lõika kurk peenteks kangideks, eemalda seemned. Lõika lõhefilee pikisuunas sentimeetri paksusteks kangideks. Lõika avokaado viiludeks.

Kuumuta soola ja suhkruga maitsestatud riisiveiniäädikat ning sega, kuni maitseained on lahustunud. Kalla riis lamedasse nõusse ning lisa maitseleem, segades tõstvate ja lõikavate liigutustega.

Valmista sušipalad viie etapina. Laota vetikaleht lauale, läikiv pool all. Suru vetikalehele kätega umbes 1,5 dl riisi. Jäta 4 cm vetikalehe ülaosast tühjaks. Tõmba riisi keskele sõrmeotsaga õhuke riba vasabipastat.

Võid teha kas ühe või kahe täidisega rulle: näiteks lõhe-kurgi või avokaado-salati.

Tõsta riisi keskele täidist. Keera täidisega vetikaleht rulli. Suru täidist sõrmedega, et see püsiks rulli keskel. Niisuta vetikalehe üht otsa veega, et see liimuks tihedalt kinni.

Lõika rull terava, niisutatud noaga umbes kümneks viiluks. Paku sušit võimalikult kiiresti pärast valmimist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *