60 minutit
4 portsjonit

Serveeri sametist maapirni püreesuppi eelroa või kerge pearoana. See lihtne supp valmib vaid mõnest koostisosast.

Koostisosad:
1 kg maapirne
2 liitrit vett
1 tl soola
umbes 10 cm pikkune porrulaugu roheline osa
2 1/2 dl toidukoort
1/4 tl valget pipart
(tüümiani)

Valmistamine:
Koori ja tükelda maapirnid. Pane tükid potti ja lisa piisavalt vett, et maapirnid oleksid kaetud. Lisa ½ tl soola. Keeda umbes 10 minutit.

Lõika porrulauk pooleks, loputa ja tükelda seejärel. Lisa porrulauk potti. Jätka keetmist, kuni maapirnid on pehmed.

Kurna köögiviljad ja säilita keeduvesi. Tõsta köögiviljad tagasi potti. Lisa 1 dl keeduvedelikku ja 2 1/4 dl koort. Püreesta saumikseriga. Lisa püreestamise ajal kokku umbes 5 dl keeduvedelikku, poole dl kaupa, kuni supp on ühtlase tekstuuriga ja sobivalt paks. Vajadusel lahjenda keeduveega.

Maitsesta supp ülejäänud soola, valge pipra ja soovi korral tüümianiga. Kaunista supp lusika abil ülejäänud koorega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *