60 minutit
4 portsjonit
Serveeri sametist maapirni püreesuppi eelroa või kerge pearoana. See lihtne supp valmib vaid mõnest koostisosast.
Koostisosad:
1 kg maapirne
2 liitrit vett
1 tl soola
umbes 10 cm pikkune porrulaugu roheline osa
2 1/2 dl toidukoort
1/4 tl valget pipart
(tüümiani)
Valmistamine:
Koori ja tükelda maapirnid. Pane tükid potti ja lisa piisavalt vett, et maapirnid oleksid kaetud. Lisa ½ tl soola. Keeda umbes 10 minutit.
Lõika porrulauk pooleks, loputa ja tükelda seejärel. Lisa porrulauk potti. Jätka keetmist, kuni maapirnid on pehmed.
Kurna köögiviljad ja säilita keeduvesi. Tõsta köögiviljad tagasi potti. Lisa 1 dl keeduvedelikku ja 2 1/4 dl koort. Püreesta saumikseriga. Lisa püreestamise ajal kokku umbes 5 dl keeduvedelikku, poole dl kaupa, kuni supp on ühtlase tekstuuriga ja sobivalt paks. Vajadusel lahjenda keeduveega.
Maitsesta supp ülejäänud soola, valge pipra ja soovi korral tüümianiga. Kaunista supp lusika abil ülejäänud koorega.