Apelsin ja sidrun annavad porgandimarmelaadile tugevalt tsitruselise maitse. Porgandimarmelaadi saab kasutada nagu apelsinimarmelaadi, näiteks hommikuse röstsaia peal. Proovi ka juustu kõrvale!

Koostisained
500 g porgandit
1 apelsin
1 sidrun
100 ml vett
330 g moosisuhkrut

Valmistamine
Pese ja kuivata apelsin ja sidrun. Koori apelsinilt õhuke oranž kiht ja hoia alles. Koori ka sidrunilt umbes pool kollast kooreosa. Koori apelsin ja sidrun ning eemalda sektoritelt kelme. Tükelda sektorid või surista köögikombainis tükiliseks püreeks. Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Pane kastrulisse tsitruseliste riivitud koor, apelsini- ja sidrunisektorid, riivitud porgand, vesi ning moosi-marmelaadisuhkur. Lase keema tõusta, kergelt segades. Keeda segu ilma kaaneta vähesel kuumusel umbes 15 minutit. Keetmise ajal sega paar korda. Kalla segu puhastesse, kuumutatud purkidesse, sulge need ja säilita jahedas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *