30 min (aktiivset tegevust)
4 portsjonit

Maitsesta suvine pastasalat sidrunise fetapuru ja küpsetatud suvikõrvitsaga. Küüslauguga koos pannil praadimine teeb suvikõrvitsa maitsega imet. Paku salati juurde krõbeda koorikuga saia.

Koostisained
250 g pastat
400 g suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
1 1/2 sl rapsiõli
1/4 tl soola
200 g fetajuustu
1 sidrun
1/2 potti sidrunimelissi
1/4 tl purustatud musta pipart
150 g piklikku paprikat
Kaunistuseks
sidrunimelissi

Valmistamine
Keeda pasta kergelt soolatud vees (1/2 tl soola 2 l vee kohta) pakendi juhise järgi. Nõruta pasta ja tõsta kaussi jahtuma.

Loputa suvikõrvitsad ja eemalda otsad. Lõika suvikõrvitsad õhukesteks, umbes 2 mm paksusteks viiludeks. Koori ja viiluta küüslauk. Kuumuta pool õlist pannil ning küpseta selles pool küüslaugust kuldpruuniks, keskmisel kuumusel ja kogu aeg segades, et küüslauk ei kõrbeks. Lisa pannile pool suvikõrvitsast, maitsesta vähese soolaga ja küpseta 5 minutit, kuni viilud on läbikumavad, vahepeal keera neid. Lisa praetud suvikõrvits ja küüslauk pasta hulka. Prae samamoodi ülejäänud küüslauk ja suvikõrvits.

Murenda fetajuust supitaldrikusse. Pese sidrun, riivi koor ja pigista mahl välja (umbes 50 ml). Haki sidrunimeliss. Maitsesta fetajuust sidrunikoore ja -mahla, sidrunimelissi ja pipraga. Sega feta pasta hulka.

Loputa paprika, eemalda vars ja seemned. Lõika paprika ribadeks ja lisa salatile. Valmis salat kaunista sidrunimelissi lehtedega.

Soovitus! Pannil praadimiseks on kõige paremad väikesed tihked suvikõrvitsad. Sidrunimelissi võid asendada lehtpeterselliga.

Lõpp toiduraiskamisele: Kasuta ülejäänud sidrunimelissi värskeks maitseveeks. Lisa külma vette sidrunimelissi lehti, kurgiviile ja jäätükke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *