60 min
4 portsjonit
Täida piklikpaprikad ubade, salatijuustu ja oliividega. Naudi toitva täidisega paprikaid sidrunise hapukoorekastmega.
Koostisained
4 piklikku paprikat
Täidis
230 g (1 purk) söögivalmis oasegu
180 g (1 pakk) salatijuustu kuubikuid
80 g (16 tk) oliive
1 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud peterselli
1/4 tl purustatud musta pipart
Kaste
150 g (1 purk) prantsuse hapukoort
2 tl sidrunimahla
1/4 tl soola
Valmistamine
Poolita paprikad pikuti ning eemalda seemned, varred jäta alles. Tõsta paprikapoolikud ahjuvormi, kergelt õlitatud küpsetuspaberile, nii et lõikepind jääb üles.
Nõruta ja loputa oad. Nõruta juustukuubikud. Lõika oliivid väiksemaks. Sega kokku kõik täidise koostisosad. Jaota täidis paprikapooltesse. Tõsta ahjuvorm 30 minutiks 200-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni pind on pisut pruunistunud.
Paprikate küpsemise ajal sega kokku kastme koostisained. Paku täidetud piklikpaprikate juurde hapukoorekastet.