15 min
4 portsjonit

Naudi hooaja esimesi rohelisi spargleid kevadises pastaroas, mis valmib veerand tunniga.

Koostisained
500 g (1 kimp) rohelist sparglit
2 küüslauguküünt
1 sidrun (mahe)
300 g pastat
1 dl pastakeeduvett
1 sl rapsiõli
1 dl (tugevamaitselist) riivjuustu
3/4 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
Lisaks
1/2 potti basiilikut

Valmistamine
Loputa spargel ja lõika ära kuivad varreotsad. Kui sparglivarred on paksud, eemalda neilt õhuke kiht koort. Poolita sparglid ja lõika paariks jupiks. Koori ja haki küüslauguküüned. Pese sidrun, riivi koor (2 tl) ja pigista mahl (1/2 dl).

Keeda pastat kergelt soolases vees (2 l vee kohta 1/2 tl soola) pakendile märgitud arv minuteid. Jäta 1 dl keeduvett alles ja siis nõruta pasta.

Kuumuta sparglit pannil õlis umbes 4 minutit. Lisa küüslauk, sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega spargli hulka pasta, keeduvesi ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Kaunista basiilikuga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *