Mitu tundi (sellest 15 min aktiivset tegevust)
10 portsjonit
Kevadine tiramisu valmib vaid mõnest koostisosast ja valmistamiseks kulub kõigest 15 minutit! Täidlane maskarpoonevaht saab sidrunimäärdest triibud ja ka biskviitidele annab värske hõngu sidrunimahl. See magustoit tasub valmis teha juba eelmisel päeval ja kaunistada vahetult enne serveerimist.
Koostisained
400 ml vahukoort
250 g maskarpoonet
340 g sidrunimääret (lemon curd)
45 g suhkrut
Niisutamiseks
1 sidrun (u 100 ml mahla)
50 ml vett
3 sl suhkrut
Lisaks
200 g Savoiardi küpsiseid
(münti)
Valmistamine
Vahusta koor. Sega maskarpoone, pool sidrunikreemist ja suhkur vahuks. Pigista sidrunist mahl. Sega mahl, vesi ja suhkur madalas nõus.
Kasta pooled küpsistest ükshaaval sidrunivette. Lao need vormi (u 20 x 20 cm) põhjale. Tõsta pool vahust küpsistele. Tõsta pool allesolevast sidrunikreemist lusikaga vahu peale ning tõmba näiteks tiku abil triipudeks. Tee samamoodi teine kiht.
Kata vorm ning lase tiramisul külmikus maitsestuda vähemalt 4 tundi või öö läbi. Kui soovid, kaunista tiramisu mündilehtedega.