60 min
4 portsjonit

Röstitud küüslaugust, ingverist, laimist ja kookospiimast saab ergutavalt täidlase küüslaugu-kookosesupi.

Koostisained
1 terve küüslauk
3 sl rapsiõli
2 sibulat
2 sl riivitud ingverit
800 ml vett
1 köögiviljapuljongi kuubik
400 ml kookospiima
1 laim
1/2 tl soola
1/2 tl Cayenne‘i pipart
(peterselli)

Valmistamine
Reguleeri ahi 180 kraadile. Eralda küüslauguküüned, kuid ära koori neid. Pane küüslauguküüned väiksesse ahjuvormi. Sega juurde 1 sl õli. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta ahjus 20–30 minutit, olenevalt küüslauguküünte suurusest. Lase mõni hetk jahtuda.

Koori sibul ja haki kuubikuteks. Riivi ingver. Kuumuta potis 2 sl õli ning kuumuta sibulat ja ingverit õlis keskmisel kuumusel 3–5 minutit. Pigista ahjuküpsed küüslauguküüned koore seest potti. Lisa vesi ja puljongikuubik. Keeda 5 minutit.

Lisa kookospiim ja püreesta. Lisa supile laimimahl ning maitsesta soola ja Cayenne‘i pipraga. Kui soovid, puista peale peterselli.

Soovitus! Paku suppi eelroaks või tee sellest pearoog, lisades köögiviljaribasid, küpseid broileritükke, krevette või praetud tofut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *