10 portsjonit
Laimisoolamine annab lõhele imeliselt värske maitse. Paku soolalõhet mädarõika-hapukoorega kas jõuluaja kalalaual või kerge einena salati ja keedukartuliga.
Koostisained
700 g lõhefileed
2 sl jämedat meresoola
2 tl suhkrut
2 laimi riivitud koor
1/2 laimi mahl
Mädarõika-hapukoor
1 sl hapukoort
2 sl mädarõigast
50 ml vahukoort
suhkrut
soola
purustatud musta pipart
![](https://prismablogi.ee/wp-content/uploads/2023/04/Kuvatommis-2023-04-12-102516-1024x574.png)
Valmistamine
Eemalda lõhefileest luud. Puista fileele sool, suhkur ja riivitud laimikoor. Vala peale laimimahl. Mähi kala küpsetuspaberisse ja kilesse ning tõsta külmutuskotti. Lase fileel raskuse all maitsestuda umbes 8 tundi või öö läbi. Seejärel pühi pinnalt sool ning lõika filee õhukesteks viiludeks. Sega kokku mädarõika-hapukoore koostisained ning paku seda soolalõhe juurde.