10 portsjonit
Laimisoolamine annab lõhele imeliselt värske maitse. Paku soolalõhet mädarõika-hapukoorega kas jõuluaja kalalaual või kerge einena salati ja keedukartuliga.
Koostisained
700 g lõhefileed
2 sl jämedat meresoola
2 tl suhkrut
2 laimi riivitud koor
1/2 laimi mahl
Mädarõika-hapukoor
1 sl hapukoort
2 sl mädarõigast
50 ml vahukoort
suhkrut
soola
purustatud musta pipart
Valmistamine
Eemalda lõhefileest luud. Puista fileele sool, suhkur ja riivitud laimikoor. Vala peale laimimahl. Mähi kala küpsetuspaberisse ja kilesse ning tõsta külmutuskotti. Lase fileel raskuse all maitsestuda umbes 8 tundi või öö läbi. Seejärel pühi pinnalt sool ning lõika filee õhukesteks viiludeks. Sega kokku mädarõika-hapukoore koostisained ning paku seda soolalõhe juurde.