Disainer Armi Tevale meeldivad hoogsad jooned ja julged värvid. Arabia 150. aastapäeva auks kujundas ta uue mustri joonistades, mis on üks tema lemmikuid väljendusviise. Uus muster Aednikud, mis kujutab õitsvate lillede tagant piiluvaid pisikesi aednikke, on Teva esimene disaineritöö Arabiale.

Armi Teva (s. 1992) on Soome maalikunstnik ja disainer. Teva on õppinud disaini, illustratsiooni, keraamikat, visuaalset loojutustamist ja klaasikunsti. Tal on kunstimagistri kraad Aalto Ülikoolist.

Keraamika on üks Teva lemmikuid väljendusvorme. Eriti tuntud on ta põneva keraamilise kujudeseeria poolest „Näod“, mis kujutab erinevaid nägusid.

Teva on saanud inspiratsiooni argipäevast, eriti inimestest ja keskkonnast. Sama palju kui ilmakaarte uurida meeldib talle ka juugendarhitektuuri avastada ja poodide vaateaknaid silmitseda.

Kunsti ja disaini mitmekülgsus
Teva läheneb kunstile multidistsiplinaarselt. Ta tegutseb skulptuuri, illustratsiooni, maalimise ja avalike kunstiprojektide vallas, kasutades materjalidena näiteks keraamikat ja digiplatvorme.

Kõiki tema laia haarde kunstivorme ühendab hoogsate joonte ja julgete värvide eelistus. Kõigile tema töödele on iseloomulik mängulisus ja rikkalikkus. Sageli segab Teva oma töödes kokku nii armsuse, rõõmsameelsuse kui ka kummalisuse.

Mänguline muster tähistab Arabia 150. aastapäeva
Uus muster Aednikud tähistab Arabia 150. aastapäeva. Arabia pikast ajaloost inspireerituna lõi Teva vaimuka mustri, kus aednikud taimede tagant välja piiluvad.

Muster toob meelde suve ja armsad aednikud loovad mängulise terviku. Värsket ja rõõmsat Aednike mustrit näeb Arabia nõudel ja lillepottidel.

Teva uuris Arabia ajaloos olnud illustratsioone, et selleks mustriks inspiratsiooni leida. Ta selgitab, et Aednikud on „muster, mis kujutab minu lemmikteemasid: taimi ja nägusid. Tegelased jutustavad alati oma loo ning tahtsin luua mustri, kus need pisut salapärased näod seiklevad džungli moodi aias.“

Võimaluse Arabiaga koostööd teha võtab Teva kokku järgmiselt:

“Oli suur au ja imeline võimalus teha Arabiaga koostööd nende 150. aastapäeva tähistamiseks. Minul kui Aalto Ülikooli keraamikaosakonna lõpetanul ja Arabia vanas ülikoolilinnakus õppinul on uskumatu tunne saada osaks Arabia ajaloost,” ütleb Teva.

Võluva Arabia Aednike kollektsiooni leiad lähimast Prisma hüpermarketist või ePrismast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *