30 min
4 portsjonit
Broileriribadest saab poole tunniga vastupandamatu kastme, kui lisada magusat mandariini, tulist tšillit ja aromaatset estragoni. Paku broilerikastet näiteks täisterariisi ja salatiga.
Koostisained
400 g broilerifilee ribasid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl rapsiõli
1 tl karrit
2 tl nisujahu
300 ml vett
1 kanapuljongi kuubik
4 mandariini
1–2 sl magusat tšillikastet
1 tl kuivatatud estragoni
Lisaks
2 sl hakitud peterselli
Valmistamine
Koori ja peenesta sibul ja küüslauk. Kuumuta kastrulis õli. Lisa broiler ja küpseta segades umbes viis minutit. Lisa sibul, küüslauk ja karri. Küpseta segades veel mõni minut, kuni sibul on läbipaistev.
Raputa broileriribadele jahu ja sega, kuni jahu on lihaga segunenud. Lisa vesi ja murenda hulka puljongikuubik. Sega ja lase umbes 10 minutit keeda.
Lõika kolm mandariini kelmeta sektoriteks: koori esmalt terava noaga nii, et koos koorega tuleb ära ka kelme ning seejärel lõika sektorite viljaliha kelme vahelt välja. Jäta mandariinisektorid ootama. Pigista neljandast mandariinist mahl kastme hulka. Maitsesta kaste tšillikastme ja estragoniga. Lase keema tõusta.
Lisa mandariinisektorid kastmele vahetult enne serveerimist. Kaunista hakitud peterselliga.