Jõuluaeg on eriline enamikule meist, aga kõige erilisem ehk siiski pere kõige pisematele. Mäletad ehk isegi, mis tunne oli lapsena väriseva südamega salmi lugeda ja siis, sära silmis ning südames ootusärevus, kingipakki vastu võtma minna.

Kui sa veel ei tea, mida lapsele jõuludeks kinkida, siis loe edasi, sest käesolevas postituses jagame kingiideid, mis on aastast aastasse olnud laste lemmikud.


Parajasti popid

Läbi aegade on mudilastele suurt huvi pakkunud erinevate multifilmide teemalised mänguasjad. Kui tead, milliseid multifilme väike kingisaaja parajasti austab, on sul kingituse valimiseks hea alustuspunkt olemas. Viimaste aastate suured menukid on olnud näiteks „Käpapatrull“, „Põrsas Peppa“ ning „Lumekuninganna“.

Prisma mänguasjariiulite vahelt leiad laia valiku tuntuimate multikate teemalisi mänguasju, alustades värviraamatute ja sussidega ning lõpetades puslede ja nukkudega.

Lauamängud

Lauamängud on teatavasti tore viis seltskondlikuks ajaviiteks, aga võivad olla ka väga arendavad. Kingitava lauamängu valimisel tuleks kindlasti lähtuda sellest, mis vanusegruppi laps kuulub. Väiksematele lastele (vanuses alates 3+) sobivad hästi mängud, mis nõuavad omaette pusimist ning mille puhul täiskasvanu on toetavas rollis. Sellised on näiteks Montessori emotsioonide ja tegevuste mängukaardid, „ABC mälumäng“ ning „Minu esimene Alias“.


Vanemas eas lastele sobivad juba ka mängud, mis põhinevad strateegial, kavalusel või osavusel ning milles mängitakse teineteise vastu. Sellised mängud on muuhulgas näiteks „Twister“, „5 sekundit: juunior“ ning „Tasakaaluoad“. Samuti ei vea kunagi alt ka vanad head täringu ja nuppudega lauamängud nagu näiteks „Reis ümber maailma“ ja „Tsirkus“.

Vaata lauamänge ePrismast


Pusled

Pusled on samuti hea viis ajaviiteks, aidates samal ajal arendada loogilist mõtlemist. Nagu lauamängudega, on ka puslede valimise puhul oluline meeles pidada väikese kingisaaja vanust.

Väikelastele sobivad näiteks kõige paremini klotsipusled või suurte ja väheste juppidega pusled. Mida vanem laps, seda rohkemate juppidega pusle talle sobib. Kas Pipi, Miki või hoopis ”Autode” pusle? Vali sina, sest Prisma kaupluste ning e-poe valik on lai!

Vaata puslesid ePrismast

Pehmed mänguasjad

Need, kes viimasel on Prismat külastanud, on ilmselt tähele pannud meie valikus olevaid tõeliselt suuri (100+ cm-kõrguseid) koaalasid, karusid, krokodille ning muid tegelasi. Selliseid suuri tegelasi on eriti hea kaisutada ja kallistada ning need sobivad jõulukingiks imeliselt (olgugi, et kuuse alla nad tõepoolest ei mahu).

Lisaks suurtele mänguasjadele leidub ka palju teistes suurustes pehmeid tegelasi, keda on niisama hea kaisutada. Selles osas on valik lõputu ning Prismast leiad sobiva kaisulooma igale lapsele, eelistagu ta siis lambakesi või hoopis dinosauruseid.

Vaata pehmeid mänguasju ePrismast

Legod

Legod on lapsi rõõmustanud läbi aastate ning aitavad tööle panna loovuse. Prisma Legode valik on eriline seetõttu, et meie riiulite vahelt leiad mitmeid komplekte, mida mujal kauplustes ei ole.

Lego komplektidel on peal vanusemärgistus, tänu millele on lihtne vastavalt kingisaajale valikus orienteeruda. Suurte juppidega ning ütlemata armsad Duplo komplektid sobivad lastele alates esimesest eluaastast. Duplol on olemas isegi vannikomplekt! Pane siiski tähele vanusemärgistust, sest ka Duplo komplektid on mõeldud erinevas vanuses lastele.


Suurematele lastele leidub komplektide seas lõputult valikut. Palju on näiteks erinevate filmide ja multifilmide teemalisi Legosid, alates ”Lumekuningannast” ja ”Harry Potterist” ning lõpetades ”Tähesõdade” ning ”Avatari” teemaliste komplektidega. Samuti leiad Prisma valikust näiteks Minecrafti Lego komplekti, dinosauruste komplekti ja koguni suure Lego orhidee.

Vaata legosid ePrismast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *