8 portsjonit
Koostisained (8 portsjonit)
1 kg valmis porgandipüreed
1 1/2 dl purustatud odrakruupe
2 dl vett
6 dl piima
3 sl siirupit
1 tl soola
kaneeli ja valget pipart
2 kanamuna
200 g kitsejuustu viile
Peale
1/2 dl riivsaia
2 sl võid
Valmistamine
Lase vesi teflonkastrulis kuumaks ja lisa odrakruubid. Keeda, kuni vesi on kruupidesse imendunud. Lisa piim ja lase keema tõusta. Keeda segu vähesel kuumusel umbes 30 minutit. Lülita pliit välja ja lase pudrul kaane all veel 10 minutit haududa, siis lisa hulka porgandipüree. Maitsesta segu siirupi, soola, kaneeli ja pipraga. Lase segu pisut jahtuda.
Sel ajal määri rasvainega üks suur või kaks väikest ahjuvormi. Klopi munad kausis lahti ja sega pudru hulka. Vala kolmandik segust vormi ja murenda pinnale kitsejuustuviilud.
Kalla peale ülejäänud porgandisegu ning puista peale riivsaia. Suru teelusika otsaga pinnale muster. Tõsta peale paar tükki margariini ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.