30 min
15 tükki
Poole tunniga valmivad sidrunimuffinid saavad oma maitse värskest sidrunimahlast ja aromaatsest sidrunikoorest.
Koostisained
1 sidrun
100 g võid
3 kanamuna
1 1/2 dl suhkrut
2 1/2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl vanillisuhkrut
pisut soola
Lisaks
tuhksuhkrut
Valmistamine
Pese sidrun põhjalikult ja riivi kollane kooreosa peene riiviga kaussi. Pressi riivitud sidrunikoore hulka 2 sl sidrunimahla. Sulata margariin. Sega sidrunikoor ja -mahl margariini hulka.
Vahusta munad ja suhkur elektrimikseriga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel, sõelu vahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Lisa sidruniga maitsestatud margariin ning sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks.
Täida muffinivormid tainaga 2/3 ulatuses. Küpseta muffineid 175-kraadises ahjus 15–17 minutit. Lase muffinitel jahtuda. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.