Umbes tund (sellest 15 minutit aktiivset tegevust)

8 portsjonit

Jõuluaja juurviljasalat on maitsev ka röstitult! Traditsiooniline rosolje on täidlasema maitsega, kui juurvilju ahjus röstida. Paku värvilist ahjurosoljet taimse peedikastmega.

Koostisained
Röstitud rosolje
3 porgandit
3 kartulit (kõvem sort)
5 punapeeti
1 punane sibul
1 sl rapsiõli
1/4 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
2 õuna
2 marineeritud kurki

Peedikaste
200 g vegan koort
1/2 dl röstitud peedikuubikuid
1 tl õunaveiniäädikat
1/4 tl soola
pisut purustatud musta pipart


Valmistamine (ahi 200 °C)
Pese ja koori peedid, porgandid ja kartulid. Lõika need väikesteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika sektoriteks. Pane köögiviljad kaussi. Lisa õli ja maitseained, sega ja laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsetamise poole peal sega.

Loputa ja koori õunad, eemalda südamikud. Lõika õunad ja marineeritud kurk kuubikuteks.
Tõsta 1/2 dl röstitud peeti kastme jaoks kõrvale. Sega rosolje koostisained kausis kokku. Püreesta kastme koostisained saumikseriga ja paku rosolje juurde.

Soovitus! Kaerahapukoore võid asendada prantsuse hapukoorega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *