4 portsjonit
Maitsesta praetud šampinjonid tsitrusemahlaga ja lisa need pannisoojana puuviljasele rukolasalatile. Vinegreti maitse saladus on granaatõun.
Koostisained
Seenesalat
1/2 granaatõuna
4 klementiini
1 õun
1 punane sibul
100 g rukolat
200 g šampinjone
1 küüslauguküüs
2 sl õli
1 sl valge veini äädikat
1 pott münti
Granaatõunakaste
1/2 granaatõuna
1 dl oliiviõli
1/2 sidruni mahl
1/2 dl heledat siirupit
2 sl valge veini äädikat
1 tl kanget sinepit (nt Dijoni)
1 tl soola
Valmistamine
Poolita granaatõun ja koputa kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Jäta pooled seemnetest kastme jaoks ja ülejäänud osa kasuta salatis.
Valmista kaste. Mõõda kastme koostisained saumikseri kaussi. Püreesta ühtlaseks ja sõelu.
Koori 3 klementiini ja eralda sektoriteks. Viiluta õun. Lõika sibul õhukesteks rõngasteks. Sega kokku granaatõunaseemned, puuviljad, sibul ja rukola.
Tükelda seened ja haki küüslauk. Kuumuta pannil õli ning prae seeni ja küüslauku 5 minutit. Pigista juurde ühe klementiini mahl, lisa äädikas ja lase keema tõusta, et maitse seentesse imenduks. Lisa soojad seened salatile. Kaunista mündiga. Paku salati juurde granaatõunakastet.
Soovitus! Hoia allesjäänud kastet külmikus ja kasuta ka teistes salatites.