Mitu tundi
10 tükki

Lihtne ja kiire valge šokolaadi juustukook valmib ilma želatiinita ja sisaldab terveid põõsasmustikaid.

Koostisained
Põhi
200 g karamelliküpsiseid (Lu Bastogne)
75 g võid

Täidis
250 g põõsasmustikaid
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
400 g maitsestamata toorjuustu
40 g suhkrut

Valmistamine
Pane eemaldatava põhjaga (läbimõõt 20 cm) vormi põhjale küpsetuspaber. Õlita ja puista vormi servad üle tuhksuhkruga või siis kata need küpsetuspaberi ribaga.

Purusta küpsised köögikombainis või pane tugevasse kilekotti ja purusta tainarulliga. Sulata rasvaine ja sega kausis küpsisepuru hulka. Suru segu kergelt vormi põhja ja tõsta külmkappi ootama. Pese ja nõruta põõsasmustikad.

Sulata valge šokolaad ettevaatlikult mikrolaineahjus või vesivannil. Lase mõni hetk jahtuda. Vahusta koor kergeks vahuks ja sega hulka toorjuust, suhkur ja sulašokolaad. Lõpuks sega ettevaatlikult hulka põõsasmustikad (jäta umbes 80 grammi ka kaunistuseks).

Kalla segu vormi ja tasanda pind. Kata vorm pealt kinni, tõsta külmikusse ja lase seista vähemalt 4 tundi või üleöö. Tõsta juustukook vormist serveerimisalusele ja kaunista ülejäänud põõsasmustikatega.

Soovitus! Kaneeli ja karamelliseeritud suhkru maitsega küpsised võib asendada nt digestiivide või kaeraküpsistega. Kui soovid, lisa koogi pinnale riivitud šokolaadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *