14 tükki

Mokakoogid on alati laste lemmikud, kuid datlimagusa taigna ja rubiinitaoliste granaatõunaseemnetega kaunistatud koogid on piisavalt stiilsed, et pakkuda neid ka täiskasvanute peolaual.

Koostisained
20 datlit
0,2 l vett
100 g võid
1 kanamuna
125 g suhkrut
215 g nisujahu
2 sl suhkruta kakaopulbrit
1/2 tl söögisoodat
1/2 tl jahvatatud ingverit


Kate
95 g võid
2 sl suhkruta kakaopulbrit
2 sl piima
420 g tuhksuhkrut
1 granaatõun


Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika 20 x 30 cm ahjuplaadi põhjale paras tükk küpsetuspaberit ja määri vormi servad kergelt margariini või õliga.

Eemalda datlitest kivid. Pane datlid kastrulisse ja lisa vesi. Keeda 5 minutit. Lisa margariin, lase sulada ja püreesta. Sega hulka kanamuna.

Sega kausis kokku suhkur ja kuivained, lisa hulka datlisegu ja sega ühtlaseks taignaks. Kalla tainas vormi ja küpseta 25–30 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga. Põhi on küps, kui koogi sisse surutud tiku külge ei jää tainast.

Kui põhi on küps, sega kastrulis kokku margariin, kakao ja piim. Lase keema tõusta, tõsta pliidilt ja sega hulka tuhksuhkur.

Vala soe glasuur äsja ahjust võetud koogi peale. Eemalda granaatõunast seemned ja puista need glasuuri peale. Enne lahtilõikamist lase koogil toatemperatuuril umbes 30 minutit jahtuda.

Soovitus! Võid asendada datlid ka ploomipüreega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *