Umbes tund
8 portsjonit

Lihtsa õunakoogi tainast pole vaja sõtkuda, selle saab lihtsalt ühtlaseks segada. Samuti pole tarvis õunu koorida. See õunakook valmib ümmarguses pirukavormis.

Koostisained
4–5 õuna
125 g nisujahu
120 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
200 ml hapupiima
1 kanamuna
2 tl suhkrut
1 tl kaneeli

Lisaks
vanillikastet või vanillijäätist


Valmistamine
Reguleeri ahi 200 kraadile. Määri pirukavorm (läbimõõt 24 cm). Loputa õunad, eemalda südamed ja tükelda.
Sega kausis omavahel kuivained. Sulata või. Lisa jahu hulka hapupiim, sulavõi ja muna. Sega tainaks. Kalla tainas vormi.
Lao õunaviilud tainale ning puista peale kaneeli ja suhkrut.
Küpseta kooki ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Paku pisut jahtunud kooki vanillikastme või -jäätisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *