Mitu tundi (sellest 15 min aktiivset tegevust)
4 portsjonit

Traditsiooniline ploomikohupiim valmib sidrunileemes keedetud ploomidest. Kuivatatud ploomide keetmine käib kiiremini, kui leotad neid tund-kaks enne keetmist sidrunileemes. Imelised sidruniploomid maitsevad hästi ka jogurti või hommikuse pudruga.


Koostisained
250 g kuivatatud ploome
300 ml vett
ühe sidruni mahl
2 sl suhkrut
1 kaneelipulk

Lisaks
200 ml vahukoort
2 sl suhkrut
1–2 tl vanillisuhkrut
250 g lahjat kohupiima
kaneeli

Valmistamine
Pane ploomid potti. Lisa vesi, sidrunimahl, suhkur ja kaneelipulk. Leota ploome 1–2 tundi, kuni need on pehmed.
Keeda ploome samas leemes vähesel kuumusel umbes 15 minutit. Lase neil leemes jahtuda.
Lisa koorele suhkur ja vahusta segu. Lisa kohupiim ja 2 sl ploomide keeduleent. Jaota kohupiimakreem magustoidunõudesse ja tõsta peale ploome. Lõpuks puista peale kaneeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.