4 portsjonit
Maitseid tulvil salat valmib krõmpsust fenkolist ehk apteegitillist, hapukast õunast ja tugevamaitselisest sinihallitusjuustust.
Koostisained
200 g külmutatud mustsõstraid
1 pakk (150 g) sinihallitusjuustu
2 fenkolit
1 õun
poole sidruni mahl
1 pakk (70–100 g) rukolat
70 g pekanipähkleid
Õunavinegrett
100 ml õunamahla
4 sl õunaveiniäädikat
3 sl õli
1 sl mett
2 tl sinepit
1/2 tl soola
Valmistamine
Võta mustsõstrad sügavkülmast välja. Murenda juust. Lõika fenkolid ribadeks ja õun õhukesteks viiludeks ning sega omavahel suures kausis. Pigista peale sidrunimahl ja lisa rukola.
Rösti pähkleid 2 minutit kuival pannil. Lase jahtuda ja lisa pähklid salatile. Sega hulka pisut sulanud mustsõstrad ja juust.
Sega kastme koostisained ühtlaseks ja nirista salatile vahetult enne serveerimist.