Umbes 1 h (sellest 30 min aktiivset tegevust)

8 portsjonit

Krõbeda servaga aedviljapirukas sobib peolaua soolaseks ampsuks või nädalavahetuse taimetoidulõunaks. Piruka võid valmistada kas varsbrokolist või brokolist.

Koostisained
600 g (1 pakk) lehttaigna plaate (külmutatud)
200 g varsbrokolit
1 l vett + 1/2 tl soola
200 g lahjat hapukoort
150 g riivitud Emmentali juustu
1 kanamuna
pool tl soola
veerand tl musta pipart

Valmistamine (ahi 200 °C)
Sulata tainas. Loputa varsbrokoli, eemalda kõvad varreotsad ja kui vaja, tükelda. Keeda varsbrokolit umbes 5 minutit soolvees. Nõruta sõelal.
Reguleeri ahi 200 kraadile. Võta umbes 35 x 25 cm ahjuvorm. Rulli tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil natuke suuremaks kui ahjuvorm. Tõsta tainas koos küpsetuspaberiga ahjuvormi.
Sega kausis kokku hapukoor, juust, kanamuna ja maitseained. Kalla täidis tainapõhjale ja lao peale varsbrokoli. Küpseta ahjus kuldpruuniks, umbes 40 minutit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.