30 minutit
5 portsjonit

Kikerhernepüreesupp saab suurepärase maitse, kui kikerherned koos vürtsidega esmalt röstida. Soovi korral saad vürtsikust oma maitse järgi reguleerida.

Koostisosad

Röstitud kikerherned
2 purki Xtra kikerherneid
2 spl Xtra rapsiõli
1 tl vürtsköömneid
1/2 tl koriandrit
1/2 tl kurkumit
1/2 tl paprikapulbrit
1/2 tl tšillipulbrit
1/2 tl soola

Supipõhi
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 tl Xtra rapsiõli
1 purk Rainbow maisi
0,5 l vesi
1 Rainbow köögiviljapuljongikuubik
500 g tomatipastat
1/2 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
250 g Rainbow ökoloogiliselt hapendatud sojatoodet

Serveerimiseks
röstitud kikerherned
petersell
tšillihelbed


Eelsoojenda ahi 225 kraadini. Loputa ja nõruta kikerherned. Sega kausis õli ja maitseained. Lisa kikerherned ja sega korralikult läbi. Laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti ahjus 15–20 minutit, aeg-ajalt segades.

Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Pruunista potis õliga sibul ja küüslauk, intensiivselt segades. Nõruta mais ja lisa koos vee, puljongikuubiku, tomatipasta, soola ja pipraga potti. Jäta kaunistamise tarvis alles umbes 2-3 spl kikerherneid ning ülejäänud lisa supile. Lase paar minutit keeda.

Püreesta supp mikseriga ühtlaseks. Kui soovid, tõsta kaunistuseks kõrvale 2 sl taimset koort ja lisa ülejäänu supile. Sega ja lase keema minna. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa vürtse.

Jaga supp kaussidesse ja nirista lusika abil supile ülejäänud taimne koor. Serveeri röstitud kikerherneste, peterselli ja tšillihelvestega.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *