Ilmselt teame omast kogemusest kõik, et tihti on roa maitsvaks muutmiseks tarvis just seda õiget kastet. Mis oleks näiteks keedukartul või spagetid ilma selle õige kastmeta?

Küll aga on hea kastme valmistamine omaette kunst. Kunst, mille jaoks kõigil tiheda graafiku kõrvalt aega ja energiat ei pruugi jätkuda.

Hädast aitavad aga välja FoodStudio kastmed, mis on hoole ja armastusega valmistatud just selleks, et sinu köögis toimetamine kiiremaks ning lihtsamaks muuta. Kastmetega kokkamine on lihtne nagu 1-2-3:

  1. Vala kaste pannile
  2. Sega hulka lisandid
  3. Naudi!

Hiljuti tuli FoodStudio välja kolme uue kastmega, mis on täpselt sama maitsvad nagu kõik nende eelmised kastmed ning lisaks sobivad ka veganitele. Uute kastmete triosse kuuluvad kreemjas tomatikaste, kreemjas bešamell praekaste ning pruun gravy praekaste.

Kuigi kõik kolm kastet on uskumatult universaalsed, oleme me sulle kastmetega katsetamise stardipunktiks toonud välja viis maitsvat retsepti.

Retseptid sobivad nii veganitele kui ka mitteveganitele, kes soovivad oma söögilauale vahelduseks midagi taimset lisada. Samuti ära lase retseptidel oma kujutlusvõimet piirata – need on kastmetega tegutsemiseks hea alguspunkt, kuid ära karda ka vastavalt oma maitsele kaitsetada!

Kõikide retseptide autoriks on FoodStudio.

  1. Taimsed pelmeenid praetud sibula, seente ja ürtidega

Alustame kiirete toitude klassikast, pelmeenidest! See siin pole aga mingi tavaline pelmeeniroog, sest sibulad, seened ning pruun gravy teevad pelmeenidest tõelise maitseelamuse.

  1. Kartulimedaljonid hakksoja ja bešamellkastmega

Proovi klassikalise keedukartuli ja hakkliha kombo alternatiivina bešamellkastmega üle valatud kartulimedaljone koos tomatikastmes hakksojaga. Lisa roale mõnusat värskust näiteks kirsstomatite, redise viilude ning idudega.

3. Linguine pasta röstitud sidrunise lillkapsa ja bešamellkastmega

Bešamellkaste sobib väga hästi kasutamiseks ka valge pastakastmena! Maitsesta lillkapsas sidrunikoorega, rösti ahjus kuldpruunikaks ning lisa koos kuumutatud bešamellkastmega pastale. Maitset lisab omakorda juurde mõnus india pähkli ning maitsepärmi pudistis.

4. Kartulipuder ja sojapallid koorese tomatikastmega

Kellele siis kartulipuder ei meeldiks? Lisa kohevale pudrule mõnusalt koorest tomatikastet ja taimseid „liha“palle ja naudi!

5. Grillitud sojapihvid vürtsika gravy kastme, seemnepudi ja ürtidega

Gravy kastet saab kasutada ka grillkastmena. Lisa kastmele maitseainete näol mõnusat suitsunuänssi ning naudi mõnusat taimset šašlõkki. Kui grilli parajasti käepärast ei ole, võib kastmega täiendatud sojapihve ka pannil praadida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *