Roheline spargel toob kevade taldrikule! Ahjus röstitud spargli valmistamine on lihtne ja toit valmib kiiresti. Lihtsalt kasta sparglivarred maitseõlisse ja rösti ahjus 10 minutit. Roheline spargel on ideaalne lisand kala, kana, liha või taimetoidu kõrvale
Valmistusaeg: 15 min
Koostisained (4 portsjonit)
500 g (1 kimp) rohelist sparglit
2 spl sidrunimahla
2 spl rapsiõli
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Valmistamine (ahi 225 °C)
Loputa sparglid. Lõika spargli kõvad otsad ära ja vajadusel koori õhukeselt. Pane sparglid ahjuvormi.
Kalla õli sparglile ja lisa vürtsid. Keeruta sparglivarsi nii, et need saaks korralikult õliga kaetud.
Küpseta spargleid 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni sparglid omandavad veidi värvi. Serveeri kohe näiteks hollandi kastme või sidrunimahlaga maitsestatud sulavõiga.