Nii on lihtne valmistada hot dog‘e ka suurele seltskonnale! Ahjus valmivad hot dog‘id mugavalt ühes vormis. Tee hot dog‘id ahjuvormi valmis ja kuumuta ahjus, ilma värske salsa ja sinepita. Täida hot dog‘id viineritega, nagu ikka. Mõnusaks lisandiks sobivad omatehtud tšillikaste ja värske toorsalsa.
Valmistusaeg 45 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)
Koostisosad (8 hot-dog’i)
8 hot dog‘i saia
8 viinerit
Tšillikaste:
1 dl (2 purki à 70 g) tomatipüreed
1/2 dl magusat tšillikastet
1 spl rapsiõli
1 spl suhkrut
2 tl Sriracha kastet
2 tl valge veini äädikat
1/4 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Värske salsa:
2 tomatit
1 punane sibul (väike)
3 rohelise sibula vart
1/2 dl rapsiõli
1/4 tl soola
1/4 tl sidrunipipart (ilma soolata) või pisut musta pipart
Lisaks:
magusat sinepit
Valmistamine (ahi 200 °C)
Esmalt valmista tšillikaste. Sega kõik tšillikastme koostisained kastrulis kokku ja lase keema tõusta. Tõsta pliidilt.
Seejärel valmista salsa. Pese tomatid ja lõika kuubikuteks. Haki sibulad. Sega kokku kõik salsa koostisained ning pane külmikusse maitsestuma, kuni valmistad ette muud osad.
Lao hot dog‘i saiad kõrvuti ahjuvormi, nii et lõikekoht jääb ülespoole. Määri lõikekohale esmalt supilusikatäis tšillikastet ja siis pane saia vahele viiner. Kuumuta 200-kraadises ahjus 8–10 minutit.
Lisa salsa ja sinep ning serveeri kohe.
Pane tähele: Ise tehtud tšillikaste säilib külmikus umbes viis päeva.