Küpseta Halloween‘i peoks ägedad sõõrikud! Kata sõõrikud oranži suhkruglasuuri, musta lagritsakastme või piimašokolaadiga ning kaunista ämblike, krõllsilmade või valgest šokolaadist ämblikuvõrkudega. Riivitud porgand teeb sõõrikutaigna mahlasemaks.


Koostisosad

1 porgand (u 1 ½ dl peenelt riivituna)
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl söögisoodat
1 1/2 dl piima
1/2 dl rapsiõli
1 kanamuna

Lisaks
sõõrikuvorm
rapsiõli vormi määrimiseks

Oranž ämblikuglasuur
3 dl tuhksuhkrut
1 spl vett
1 spl sidrunimahla
1 tl oranži geelvärvi
12 tk tumedat kreemiga küpsist
100 g piimašokolaadi
24 valget pastilli silmadeks (nt Prantsuse pastillid)

Šokolaadist ämblikuvõrguglasuur
150 g piimašokolaadi
1/2 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi

Lagritsakastme glasuur
6 tk lagritsabatooni
1/2 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi
24 valget pastilli silmadeks (nt Prantsuse pastillid)

Pese ja koori porgand, riivi peene riiviga. Sega kausis omavahel kuivained. Lisa piim, õli, muna ja riivitud porgand. Sega kiiresti ühtlaseks taignaks ja pane pritsikotti.
Määri sõõrikuvorm õliga. Pigista kotist tainast vormisüvenditesse, kuni need on pooleldi täis. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lase sõõrikutel jahtuda.

Oranž ämblikuglasuur
Sega tuhksuhkur, vesi ja mahl ühtlaseks. Värvi segu geelvärviga. Kasta sõõrikute pind glasuuri sisse. Pane sõõriku keskele küpsis.
Sulata šokolaad ettevaatlikult mikrolaineahjus või vesivannil ning pane väiksesse kotti. Lõika kotinurka väike auk ja tee kotti pigistades šokolaadist ämblikujalad. Tee ämblikule pastillidest ja šokolaadist silmad. Lase kaunistustel mõnda aega hanguda.


Šokolaadist ämblikuvõrguglasuur
Tükelda piimašokolaad kaussi, mida võib kasutada mikrolaineahjus. Lisa koor. Kuumuta umbes 1 minut mikrolaineahjus täisvõimsusel, vahepeal segades, kuni šokolaad on täielikult sulanud ja segu on ühtlane. Kasta sõõrikute pind šokolaadi sisse ja tõsta need restile hanguma.
Sulata valge šokolaad ettevaatlikult mikrolaineahjus või vesivannil ning pane väiksesse külmutuskotti. Lõika kotinurka väike auk ja tee kotti pigistades šokolaadist ämblikuvõrk.

Lagritsakastme glasuur
Tükelda batoonid kaussi, mida võib kasutada mikrolaineahjus. Lisa koor. Kuumuta umbes 1,5 minut mikrolaineahjus täisvõimsusel, vahepeal segades, kuni iiris on täielikult sulanud ja segu on ühtlane. Kasta sõõrikute pind glasuuri sisse ja tõsta need restile hanguma.
Sulata šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil ning pane väiksesse külmutuskotti. Lõika kotinurka väike auk ja tee kotti pigistades šokolaadist ämblikuvõrk. Kinnita silmadeks pastillid. Tõsta ülejäänud glasuur lusikaga väiksesse kilekotti, lõika selle nurka väike auk ja pigista sellest täpid silmadele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *