Kui kartuliputru teed, siis ikka rohkem, sest ülejäänud pudrust saad valmistada lihtsad ja soodsad suupisteleivad. Soomes kutsutakse selliseid kartulipudrust leivakesi rieskadeks ning armastatakse süüa soojalt, nii et või leiva peal sulab. Rieska taigen valmib kiirelt segades, ilma liigse sõtkumiseta.

Koostisosad:
2 1/2 dl kartuliputru
1 muna
1 tl soola
1 1/2 dl nisujahu
1 1/2 dl odrajahu

Määrimiseks
3 spl sulatatud võid

Valmistamine:

Pane ahi soojenema 250 kraadile.
Sega puder kahvliga õhulisemaks ning lisa siis muna ja sool. Sega juurde mõlemad jahud, mudi taigen liigselt sõtkumata läbi.
Jaga tainas kümneks ning rulli iga tükk pihkude vahel pallikeseks. Tõsta tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru iga pallike sõrmedega lamedaks kettaks. Kui taigen kipub sõrmede külge kleepuma, tee käed kas kergelt jahuseks või õliseks.

Küpseta leivakesi ahjus umbes 10 minutit või kuni kauni kuldse värvi tekkimiseni. Määri kuumi leivakesi sulavõiga või lõika iga pätsi peale imeõhuke viil võid ning lase sel ise laiali sulada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *