Asenda hakkliha muskaatkõrvitsakuubikutega ning naudi mahlakat lihavaba chilli con kõrvitsat! Maitseküllane kõrvitsa-oapada täidab kõhtu niisama hästi kui liha sisaldav originaalroog ning teeb linnukese ka su igapäevaste köögiviljade tarbimise listi.
Koostisosad (5 portsjonit)
500 – 600 g muskaatkõrvitsat
1 sibul
1 punane tšilli
2 prisket küüslauguküünt
2 spl õli
1 tl suitsupaprikat
1 tl kuivatatud punet
1 tl vürtsköömneid
1 purk purustatud tomateid
5 dl köögiviljapuljongit
1 purk punaseid ube
1 – 2 tl sool
1 tk laimimahla
Pese kõrvits ja eemalda seemned. Kõrvitsat ei pea koorima, sest koor küpseb pajaroas kenasti pehmeks. Lõika kõrvits kuubikuteks. Koori ja tükelda sibul, koori küüslauk ning haki see peeneks. Viiluta tšillikaun õhukesteks ratasteks.
Kuumuta õli kastrulis või sügaval pannil. Pruunista sibul ja tšilli 2 minutit. Lisa hakitud küüslauk, kõrvitsakuubikud ja vürtsid. Küpseta segades 5 minutit. Lisa purustatud tomatid ja köögiviljapuljong. Küpseta veel 5-10 minutit.
Kurna oad ja lisa patta. Küpseta madalal kuumusel veel 5 minutit. Kui segu on vesine, jätka madalal kuumusel keetmist, kuni pada pakseneb. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri riisi või maisikrõpsudega.