See isuäratav ühe-panni-lõhepasta valmib vähese vaevaga ning kraanikaussi nõusid kuhjamata. Ei mingeid kastmepanne ja pastapotte, lao lihtsalt koostisosad ahjupannile ja lase ahjul ülehjäänud töö ära teha.

Koostisosad (4 portsjonit)

400 g lõhefileed
200 g kirsstomateid
150 g värsket spinatit
300 g värsket fettuccine pastat (kindlasti värske e. toorpasta, mitte kuivatatud)
200 g päikesekuivatatud tomatitega toorjuustu
3 dl vett
1/2 tl soola

Ahjupanni määrimiseks taluvõid või toiduõli
Serveerimiseks: hakitud peterselli


Valmistamine:

Eemalda lõhefileelt nahk ja tükelda filee kuubikuteks. Loputa kirsstomatid ja spinat ning nõruta spinat kuivaks. Lase pastavesi keema.

Määri ahjupann taluvõi või õliga. Aseta pasta ahjupannile ja lisa pasta peale toorjuust. Seejärel kalla peale kuum vesi. Lisa pastale kirsstomatid, spinatilehed ning kalakuubikud ja puista pasta peale veidi soola. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni lõhe on küpsenud.

Enne serveerimist sega pasta kergelt läbi, soovi korral puista peale veidi hakitud peterselli. Rammusa pasta juurde paku värsket salatit hooajalisest aiakraamist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *