Rösti sihvakaid varsbrokoliinisid ahjus ning paku nende kõrvale sõltuvusttekitavat parmesanidippi.
Koostisosad:
200 g brokoliõisikuid või varsbrokoliinit
1 munavalge
Poole sidruni koor
3/4 dl oliiviõli
1 spl palsamiäädikat
1/2 dl riivsaia
20 g peenelt riivitud parmesani
1 tl provaansi maitseainesegu
1/2 tl tšillipulbrit
1/2 tl soola
Parmesani dipikaste
1 küüslauguküüs
1 sidruni mahl
Poole sidruni koor, peenelt riivitud
200 g crème fraîche
40 g peenelt riivitud parmesani
1 tl soola
1/4 tl musta pipart, purustatud
Pane ahi 220 kraadile soojenema ning valmista esmalt dipikaste. Selleks koori ja tükelda küüslauguküüned. Pese sidrun põhjalikult kuuma veega ning kuivata. Nüüd riivi selle koor ja pigista mahl. Pane pool riivitud sidrunikoorest kõrvale ning sega ülejäänud koor koos muude kastme koostisosadega kausis läbi. Tõsta kastmekauss külmkappi.
Loputa brokoliinid ja kuivata need köögipaberiga. Koksa munavalge kaussi ja vahusta kohevaks.
Pane kaussi oliiviõli ja palsamiäädikas ning klopi need korralikult läbi. Lisa riivsai, riivjuust, sidrunikoor ja provaansi maitseainesegu.
Keeruta brokolinisid esmalt munavalgevahus ning kasta seejärel riivsaiasegusse nii, et brokoliinid oleks kenasti kaetud.
Määri küpsetusplaat oliiviõliga. Pane brokoliinid küpsetusplaadile ja küpseta ahjus krõbedaks, umbes 20-30 minutit. Serveeri dipikastmega.
Nipp! Parmesani dipikaste sobib hästi ka külma kastmena grillitud kana või röstitud juurviljade kõrvale.