Mustikakooki pole kunagi liiga palju! Tee korraga terve plaaditäis ning kui ise jagu ei saa, kutsu ka naabrid maiustama. Kes teab, mida toredat võib mustikakoogi ümber juhtuma hakata. See muredale põhjale küpsetatud kreemja täidisega mustikapirukas toidab ära õige mitu maiasmokka.

Koogipõhi
200 g taluvõid
2 dl suhkur
2 kanamuna
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber

Täidis:
600 g (1 l) mustikad, värskeid või külmutatud
(külmutatud mustikatele 2 supilusikatäit kartulijahu)
400 g toorjuustu
150 g hapukoort
1 dl suhkur
2 tl vaniljesuhkrut
3 kanamuna

Pane ahi 200 kraadile soojenema. Vahusta toasoe või ja suhkur elektrimikseriga kohevaks. Lisa tugevalt vahustades munad. Sega kuivained omavahel ja lisa jahusegu tainale. Sega kõik ühtlaseks massiks.
Rulli tainas küpsetuspaberil küpsetusplaadi suuruseks (umbes 32 x 35 cm) plaadiks, kasutades vajadusel kleepumise vastu veidi jahu. Torgi põhi kahvliga läbi ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Kui kasutad külmutatud mustikaid, sega külmutatud marjade hulka 2 sl kartulijahu. Puista mustikad eelküpsetatud põhjale. Sega kokku ülejäänud täidiseained ja kalla mustikatele. Küpseta veel 20 minutit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *