Kerge kikerhernesalat koosneb vaid krõmpsudest ja kasulikest koostisosadest, värskust lisab basiiliku-jogurtikaste.

Koostisosad (4 portsjonit)

230 g kikerherneid

1 pikk kurk

250 g kirsstomateid

100 g füüsaleid

2 avokaadot

paar peotäit rukolat või vereva oblika lehti

200 g fetajuustu

50 g kreeka pähkleid

Basiiliku-jogurtikaste

1 pott basiilikut

1 laim

1 küüslauguküüs

1 dl paksu jogurtit (nt Kreeka jogurt)

1 spl rapsiõli

1 spl vedelat mett

1/4 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

Esmalt valmista basiiliku-jogurtikaste. Pane basiilikulehed blenderi või sauseguri kannu ja lisa 2 spl laimimahla. Koori ja tükelda küüslauk. Lisa kõik kastme koostisosad kannu ja püreesta ühtlaseks.

Nõruta kikerherned ja sega kastmega.

Loputa kurk ja tomatid. Lõika kurk kuubikuteks või paksemateks poolviiludeks ja poolita tomatid. Eemalda füüsalitel lehed ja varred, loputa ja poolita marjad. Poolita avokaadod, eemalda seemned, uurista viljaliha ja lõika see viiludeks. Loputa ja nõruta rukola või oblikalehed.

Salati kokkupanekuks laota vaagnale kurgid, tomatid ja rukola või oblikalehed. Tõsta kikerherned ja kaste ühtlaselt köögiviljadele. Lisage avokaadoviilud ja füüsalid ning murenda kõige peale fetat ning kreeka pähkleid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *