30 min
2 liitrit
Vürtsikas-magusa kõrvitsahoidise äädikane maitse sobib paljude roogade lisandiks. Paku retrohõrgutist liha juurde, lõhevormi lisandiks või näiteks 1970ndate stiilis võileivalaual.
Koostisained
1 kg kõrvitsat
200 ml vett
200 ml kanget äädikat
65 g suhkrut
2 tl sinepiseemneid
10 valge pipra tera
2 loorberilehte
Valmistamine
Poolita ja koori kõrvits. Kraabi lusikaga välja seemned ja pehme osa. Lõika viljaliha kuubikuteks või riivi jämeda riiviga.
Mõõda kastrulisse vesi, äädikas ja suhkur. Lisa maitseained ja keeda paar minutit, kuni kõrvits on läbikumav.
Tõsta kõrvitsad koos leeme ja maitseainetega desinfitseeritud klaaspurkidesse, sulge kaaned ja lase jahtuda. Säilita kõrvitsahoidist külmikus.
Muuda maitsekooslust! Näiteks võid valge pipra asendada roosa pipraga. Või maitsesta leem loorberilehe asemel kaneelipulga, tähtaniisi või tšilliviiludega. Võid leemele lisada ka muid köögivilju nagu näiteks sibulat, paprikat, porgandit või õuna.