60 min
8 portsjonit
Krõbeda kaerapuruga kaetud ploomivorm sarnaneb kaera-õunakrõbedikuga. Hauta ploomid pehmeks ja lisa pisut vanillikastet.
Koostisained
1 kg ploome
1 sidrun
4 sl fariinsuhkrut
Purusegu
150 g võid
150 g kaerahelbeid
125 g fariinsuhkrut
60 g nisujahu
1 tl kardemoni
Lisaks
250 ml vahustatavat vanillikastet
Valmistamine
Reguleeri ahi 200 kraadile. Pese ja poolita ploomid. Eemalda kivid. Lõika suured ploomid neljaks ja väikesed pooleks.
Tõsta ploomid ahjuvormi. Pigista peale sidrunimahl ja maitsesta ploomid fariinsuhkruga. Küpseta ahjus umbes 15 minutit.
Valmista purusegu. Sulata kastrulis rasvaine. Lisa kaerahelbed, fariinsuhkur, nisujahu ja kardemon. Tõsta purusegu ploomidele. Küpseta ahju keskmises osas umbes 20 minutit.
Paku küpsetist vanillikastmega.