60 min

8 tükki
Peida traditsioonilise toskakoogi katte alla õunakuubikuid. Klassikaline küpsetis on kohvilauale kindel valik.

Koostisained
150 g võid
125 g suhkrut
2 kanamuna
2 tl küpsetuspulbrit
200 g gluteenivaba jahusegu
2–3 õuna
2 tl kaneeli
Toskakate
100 g võid
125 g suhkrut
2 sl gluteenivaba jahusegu
2 sl vahukoort
100 g mandlilaaste

Valmistamine
Reguleeri ahi 175 kraadile. Vahusta pehme, toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, tugevalt segades. Sega kokku küpsetuspulber ja jahu ning lisa tainale. Laota tainas määritud pirukavormi (Ø umbes 27 cm). Küpseta koogipõhja ahjus 15 minutit.

Pese õunad ja kui vaja, siis koori. Haki õunad kuubikuteks.

Mõõda toskakatte koostisained kastrulisse. Keeda segu paksuks. Tõsta õunakuubikud poolküpsele koogipõhjale ja puista peale kaneeli. Tõsta toskakate ühtlaselt õunakuubikutele. Küpseta ahjus veel 15–20 minutit. Enne lõikamist lase koogil jahtuda. Paku toskakooki näiteks vanillikastme või -jäätisega.

Soovitus! Proovi õunte asemel ka pirni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *