Umbes 2 tundi (sellest 30 min aktiivset tegevust)
16 tükki
Poeta kohupiimakorpidesse mõnusaid vaarikaid. Tee kuklitesse süvendid ning täida need vanillikohupiimaga. Pane korpide pinnale värskeid vaarikaid. Värsked täidisega saiad maitsevad hästi nii kohvi kui piimaga.
Koostisained
Kuklitainas
250 ml piima
25 g (1/2 pakki) värsket pärmi
60 g suhkrut
2 tl kardemoni
1/2 tl soola
35 g nisujahu
75 g küpsetusmargariini
Täidis
250 g lahjat kohupiima
1 kanamuna
60 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
125 g värskeid vaarikaid
Lisaks
1 kanamuna määrimiseks
Valmistamine (ahi 225 °C)
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur, kardemon ja sool. Sega jahu järk-järgult taina hulka. Sõtku, kuni tainas hakkab kausi küljest lahti tulema. Sõtkumise lõpus lisa toasoe margariin. Kata tainas rätikuga ning lase kahekordseks kerkida, umbes 45 minutit.
Kummuta tainas jahuga kaetud lauale. Vormi tainast rull. Lõika rull 16 osaks ja veereta neist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuklid. Kata kuklid rätikuga ning lase neil umbes pool tundi kerkida.
Sega kausis kohupiim, muna ja suhkrud. Vajuta joogiklaasi põhjaga kuklitesse süvendid. Määri korpide servad munaga. Kui muna jääb üle, lisa see kohupiimale.
Tõsta kohupiimatäidis kuklisüvenditesse ning lisa vaarikad. Küpseta korpe 225 kraadi juures umbes 12 minutit.
Soovitus! Maitsesta kohupiimatäidis kahe teelusikatäie sidrunimahla ja ühe teelusikatäie riivitud sidrunikoorega.