Valmista kastrulis vaarikamahl ja maitsesta see vanilliga. Soovitus: alles jäänud marjapüreed saad kasutada koogitäidise, pudru või kisselli jaoks.
Koostisained
2 l vaarikaid
1 1/2 l vett
1 vanillikaun
6 dl suhkrut
Valmistamine
Puhasta vaarikad. Lase vesi kastrulis keema ning lisa marjad ja pikuti poolitatud vanillikaun. Lase marjadel väikesel kuumusel keeda umbes 10 minutit.
Kurna mahl teise kastrulisse kas läbi marli või tiheda sõela. Ära vajuta marju, vaid lase mahlal vabalt nõrguda. Lisa mahlakastrulisse suhkur ja lase keema tõusta, et suhkur lahustuks. Villi mahl lehtri abil puhastesse ja kuumutatud klaaspudelitesse, nii et pudel saab täis. Sulge pudelid kohe puhta korgiga. Võid villida ka külmutuspudelitesse, sel juhul ära täida neid ääreni, vaid jäta plastpudelisse pisut paisumisruumi. Kasutamiseks lahjenda mahla kas kraanivee või mineraalveega.