Köögiviljasuppi täiendab ise segatud mädarõikakreem. Paku herne-suvikõrvitsasupi juurde värsket leiba.
Koostisained (4 portsjonit)
500 g suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 l vähesoolast köögiviljapuljongit (kuubikust või kontsentraadist)
2 pakki (à 200 g) külmutatud herneid
Mädarõikakreem
1 pakk (200 g) rasvast hapukoort
1–1 1/2 sl
mädarõikapastat
purustatud musta pipart
Loputa ja tükelda suvikõrvits kuubikuteks. Koori ja tükelda küüslauk, kuumuta potis õli ja prae suvikõrvitsat ja sibulat paar minutit. Lisa köögiviljapuljong ja külmutatud herned. Hauta kaane all 10-15 minutit ja püreesta seejärel supp saumikseriga ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa soola.
Sega hapukoor, mädarõikapasta ja must pipar. Viimistle supp mädarõikakreemiga ja palu kõrvale krõbedat saia.