Maitsvad porgandi-lõhepihvid valmivad vähestest koostisosadest, ühest pihvitteost jagub neljale sööjale.

Koostisained (4 portsjonit)

400 g lõhefileed

1 porgand

2 sl hakitud tilli

1/2 tl soola

1 kanamuna

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Pane lõhefilee lõikelauale, nahk allpool. Hoia kahvliga filee kitsast otsast tugevalt kinni. Võta teise kätte suur nuga. Lükka nuga filee kitsast otsast liha ja naha vahele. Nüüd libista nuga mööda nahaserva filee laia otsani nii, et nahk tuleb liha küljest lahti. Lõika lõhefilee väikesteks kuubikuteks.

Pese ja koori porgand ning riivi see jämeda riiviga. Haki till noaga peeneks.

Tõsta lõhe, riivitud porgand ja till kaussi. Lisa sool. Löö kanamuna klaasi lahti ja vala lõhesegule. Pigista lõhesegu hulka 1 sl sidrunimahla. Sega hästi läbi.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tee küpsetuspaberile lõhesegust 8 ühesuurust kuhja. Vormi kuhjad umbes 2 cm paksusteks pihvideks. Tõsta ahjuplaat ahju keskmisele tasandile ning küpseta pihve 15 minutit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *