30 min
4 portsjonit
Paku grillitud nektariine rohelise salati ja tsitrusevinegretiga. Halloumi juustuga täiendatud nektariinisalat sobib suurepäraselt näiteks grillitud kana juurde. Nektariini-halloumi salat maitseb hästi ka omaette toiduna näiteks kuuma suvepäeva lõunaks.
Koostisained
2 nektariini
200 g (1 pakk) halloumi juustu
1 sl rapsiõli
100 g (1 pea) jääsalatit
1/2 potti basiilikut
Tsitrusevinegrett
1/2 dl sidrunimahla
1 dl oliivi- või rapsiõli
2 tl suhkrut
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
Pese ja poolita nektariinid. Lõika pooled sektoriteks ja eemalda kivid. Viiluta halloumi. Pintselda nektariinidele ja halloumi viiludele õli. Grilli nektariinid ja juustuviilud või küpseta neid pannil, kuni pinnad on mõnusalt värvi võtnud.
Valmista vinegrett. Pigista sidrunist mahl. Sega ülejäänud ained mahla hulka.
Loputa ja kuivata salat. Rebi see kaussi ja sega hulka pool vinegretist. Tõsta salat serveerimisnõusse ja lisa basiilikulehed.
Tõsta grillitud nektariinid ja halloumi salatile. Paku salati juurde ka ülejäänud vinegretti.
Soovitus! Nektariinide asemel võid kasutada ka virsikuid või aprikoose.