Värskendavale kevadjoogile annavad maitse karge münt ja hapukas füüsal.
Koostisained
200 g füüsaleid
1 laim
1 pott münti
40 g suhkrut
1,5 l mineraalvett
suhkrut või mündisuhkrut (juhend allpool)
jääkuubikuid
Mündisuhkur
25 g värskeid mündilehti
170 g suhkrut
Valmistamine
Puhasta ja pese füüsalid. Pigista laimist mahl. Haki 15 g münti. Tõsta füüsalid köögikombaini või saumikseri kaussi. Lisa 20 g suhkrut, münt ja laimimahl. Püreesta.
Sõelu püree 2-liitrisesse kannu. Suru püreed lusikaga läbi sõela, et kogu mahl eralduks. Hoia püreed külmikus.
Kaunista joogiklaaside servad. Vala taldrikule (mündi)suhkrut. Niisuta klaaside servad laimimahlaga ja kasta suhkrusse. Sega püree hulka mineraalvesi. Kalla jook klaasidesse ja lisa jääd.
Mündisuhkur
Surista mündilehed köögikombainis peeneks. Lisa suhkrut ja surista veel, kuni segu on ühtlaselt roheline. Kalla mündisuhkur taldrikule või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase toatemperatuuril kuivada. Vahepeal sega.
Kuivamiseks kulub 1–2 päeva, kuid mündisuhkrut võid kasutada ka värskelt.