Umbes tund (sellest 15 minutit aktiivset tegevust)

5 portsjonit

“Kes siis ei tea, et on eriti hea, kui esmalt ta keeta ja siis lasta ahjus tal veel aega veeta” on vana salatarkus kartulite kohta. Koduselt mõnusad piklikud kartulid on parimad, kui neid esmalt keeta ja siis röstida – nagu teeb Jamie Oliver.

Koostisained (5 portsjonit)
1 kg piklikku kartulit
1 l vett
1 tl soola
4 sl võid
4 sl õli
2 küüslauguküünt
4 sl värsket tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini
1/4 tl musta pipart


Valmistamine (ahi 200 °C)
Reguleeri ahi 200 kraadile. Pese ja koori kartulid või pese, aga küpseta koos koorega. Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta põhjalikult. Lisa või, 2 sl õli, peenestatud küüslauk, maitsetaimed ja pipar. Sega.

Laota kartulid ahjuplaadile ja küpseta ahjus 40 minutit. Võta plaat ahjust ning suru kartuleid näiteks puulusikaga pisut lapikuks. Nirista peale 2 sl õli ja küpseta veel 20 minutit.

Soovitus! Jõulukartulitele võid lisada pisut piparkoogi maitseainet. Kui valmistad vegantoitu, kasuta või asemel õli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *