30 min
4 portsjonit
Kerge suvikõrvitsasupp maitseb hästi lõunaks või argise õhtusöögina. Raputa supile peale seemneid ja paku juurde leiba.
Koostisained
1 suvikõrvits (keskmise suurusega, umbes 200g)
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
5 dl vett
1 köögiviljapuljongi kuubik
1/2 potti basiilikut
(soola)
Lisaks serveerimiseks
1 dl seemnesegu
basiilikulehti
leiba
Valmistamine
Loputa ja tükelda suvikõrvitsad. Koori ja peenesta sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta köögiviljad kastruli põhjas õlis. Lisa vesi ja puljongikuubik. Keeda umbes 10 minutit.
Lisa basiilik ja surista kõik püreeks. Lisa maitse järgi soola.
Paku supi juurde seemnesegu, basiilikut ja leiba.