Kanahakkliha-makaronivorm on taskukohane argitoit, mis valmib kiiresti ja teeb kõhu täis. Pane tähele, et pastat ei pea eelnevalt keetma, piisab, kui lased sellel rohkes munapiimas koos ülejäänud koostisosadega küpseda. Rammus juustukaste annab vormiroale rikkaliku maitse ning krõbeda kooriku.
Koostisosad (6 portsjonit)
400 g kanahakkliha
1 sibul
1/2 spl õli
1 spl kuivatatud basiilikut
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl soola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
350 g meelepärast pastat (näiteks sarvekesi)
150 g riivitud juustu (pool vormi sisse, pool katteks)
Munapiim:
7 dl piima
2 dl valmis juustukastet, näiteks Mo Saaremaa
2 kanamuna
Kaunistamiseks värsket basiilikut
Valmistamine (ahi 200°C)
Koori ja tükelda sibul. Prae hakkliha pannil õlis. Lisa sibulad pannile ja pruunista. Lisa vürtsid ja sega läbi.
Klopi kausis munad klahti, lisa juustukaste ja piim. Kalla pasta õlitatud ahjuvormi, lisa praetud hakklihasegu ja pool juustukogusest. Kalla peale munapiim ja sega kergelt läbi. Puista pinnale ülejäänud riivitud juust. Küpseta ahju alumisel tasemel 200 °C juures 45–50 minutit.
Kaunista valmis roog hakitud basiilikuga.