Tšilli ja šokolaad mõjuvad mõlemad ergutavalt ja tujutõstvalt. Mõtle, mis siis veel saab, kui ühendad need omavahel üheks tõeliselt särtsakaks koogiks!

Koostisosad (12 viilu)

150 g võid
2 dl suhkurt
3 muna
100 g tumedat šokolaadi
1/2 punast tšillit
2 1/2 dl nisujahu
1 dl kakaopulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1/4 tl soola

Glasuur
150 g tumedat šokolaadi
1 spl võid
1 tl punast tšillit, peeneks hakitud
1 spl  tšillihelbeid
1/2 punast tšillit

Võta või tund aega varem toatemperatuurile seisma, et saaksid seda hiljem hästi vahustada.

Reguleeri ahi 175 kraadini. Vooderda 20cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Määri koogivormi ääred võiga ja raputa üle riivsaiaga.

Vahusta või ja suhkur läbi ning lisa seejärel vahustamist jätkates munad ükshaaval.

Sulata šokolaad mikrolaineahjus või veevannil (vaikselt keeva veega täidetud potile asetatud kausis). Puhasta tšillikaun seemnetest ja haki pool kauna hästi peeneks. Lisa hakitud tšilli sulatatud šokolaadile. Sega veidi jahtunud šokolaadi-tšilli segu või-munavahule. Sega omavahel kuivad koostisosad ning lisa need tainale. Kalla taigen koogivormi ning küpseta 175 kraadi juures u. 30 minutit. Lase koogil enne glasuuri lisamist jahtuda.

Glasuuri jaoks sulata šokolaad ning lisa sellele siis või. Haki ülejäänud pool tšillikauna peeneks ning lisa šokolaadile. Kalla veidi jahtunud glasuur koogile ja määri see laiali nii, et veidi glasuuri ka üle äärte voolab. Kaunista kook tšillihelveste ja viilutatud tšilliga.

Kook säilib toatemperatuuril paar päeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *